3 tips voor een landelijke inrichting van je huis

3 tips voor een landelijke inrichting van je huis

Misschien heb je altijd al op een boerderij willen wonen, of woon je al op het platteland en wil je je huis landelijk inrichten. Maar hoe creëer je een mooie landelijke inrichting? In dit artikel lees je 3 tips voor een mooie landelijke woning, zodat het in ieder geval van binnen lijkt dat je op het platteland woont.

Tip 1: kies voor landelijke kleuren

Let ten eerste goed op welke kleuren je voor je inrichting uitkiest. Kleuren die passen bij een landelijke woonstijl zijn wit, grijs en bruin. Kies echter niet voor een extreem witte kleur! Een witte kleur in combinatie met grijs past beter bij het plattelandsleven.

Tip 2: Laat hout terugkomen in je woning

Bij een landelijke woning past een houten constructie. Laat het hout duidelijk terugkomen, bijvoorbeeld als decoratiestuk tegen de wand. Wellicht bestaat het plafond van je woning uit hout en kan je het verf extra belichten.

Tip 3: Maak de moderne apparatuur niet te opvallend

Een landelijke woning moet rust uitstralen. Daarom staat het mooier om de moderne apparatuur zo veel mogelijk weg te stoppen. Kies bijvoorbeeld voor niet al te veel opvallende elementen in je keuken. Waar het kan is het mooi om zo veel mogelijk traditionele dingen toe te voegen, zoals houten planken. Kies ook bijvoorbeeld voor kasten met glas erin.

Tip 4: Ga terug in de tijd!

Bij een landelijke huis past natuurlijk een open haard! Verder zorg je met een houten vloer voor een echte landelijke sfeer in huis. Probeer ook de tuin landelijk te laten ogen met veel gras en laat het dicht tegen je huis aangrenzen.

Tot slot: indien er ruimte is is het aan te raden om te kiezen voor grote meubels. Kies bijvoorbeeld voor één grote bankstel, in plaats van twee zitjes. Zo komt het plattelandsleven naar jouw huis toe!