Brandverzekering: de voordelen en nadelen

Brandverzekering: de voordelen en nadelen

Als je deze titel leest dan vraag je je waarschijnlijk af wat precies het nadeel van een brandverzekering kan zijn. Want een brandverzekering is toch mega belangrijk en heeft eigenlijk alleen maar voordelen? Tuurlijk is een brandverzekering belangrijk, maar overal zitten nadelen aan. Of de nadelen ook zo opwegen tegen de voordelen lees je verder in dit stuk. Of je nou als huurder een huurder brandverzekering moet afsluiten of als eigenaar een brandverzekering moet afsluiten voor je koopwoning. Het is altijd handig om te weten waarom je het doet en waarvoor je het doet. Dus lees snel verder waarom jij een brandverzekering wel of niet moet afsluiten.

Brand kan iedereen overkomen

Waarschijnlijk heb je het wel eens op het nieuws gezien, een brand die uitgebroken is in een huis of flat. Je weet niet hoe het is om een brand mee te maken, maar je kunt je vast wel voorstellen dat het echt geen pretje is. Als je het wel eens hebt meegemaakt hebt of iemand die dicht bij je staat, dan weet je dat de kans op een brand klein is, maar altijd aanwezig. Als je het nog nooit van dichtbij hebt meegemaakt, ga je er ook minder snel van uit dat het jou overkomt en daardoor laat je je minder snel verzekeren.

Je weet nooit wanneer er brand uit kan breken

Maar als we eerlijk en kritisch kijken, hoe je het ook went of keert, brand kan altijd uitbreken. Hoe klein de kans ook is, hoe brandveilig je je huis ook maakt, brand ligt altijd op de loer. En brandverzekeringen kunnen dan zeker goed van pas komen. Het voordeel van een brandverzekering is namelijk dat je je inboedel kan verzekeren. Dit houdt in dat wanneer jij al je spullen kwijt bent geraakt door een brand, je dit verzekerd krijgt en hier zelf geen kosten aan kwijt bent. Je hebt dan al genoeg aan je hoofd en hoeft je dan geen zorgen te maken om nieuwe spullen.

Je bent verzekerd tegen veel meer schade dan je denkt

Een ander voordeel aan een brandverzekering is dat je voor veel meer verzekerd bent dan alleen maar voor brandschade. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd voor waterschade. Wanneer het een keer zo hard regent en je kelder loopt bijvoorbeeld onder, kun je je de schade laten verzekeren door je verzekeraar. Zelfs met een natuurramp ben jij verzekerd. Als er bijvoorbeeld scheuren in je muur ontstaan door een aardbeving, kun je deze weer laten maken door je verzekering.

De kans is klein, maar het bedrag is groot wanneer het je overkomt

De vraag die de hele tijd in je hoofd blijft hangen is dus, wat is dan het nadeel van een brandverzekering. Het is een nadeel wat elke verzekering met zich mee brengt. Je betaalt de verzekeraar maandelijks een bedrag terwijl de kans klein is dat je ook echt schade op gaat lopen. Het lijkt jammer van je geld wanneer er uiteindelijk niks gebeurd, maar toch ben je mega blij dat je wel verzekerd bent en dat geld wel opzij hebt gezet wanneer het je wel overkomt. Dus twijfel niet en laat je altijd verzekeren tegen brandschade!