Verschillende soorten dressoirs hout voor verschillende interieurs

Verschillende soorten dressoirs hout voor verschillende interieurs

Visueel gezien zijn dressoirs van hout schitterende toevoegingen aan ieder interieur en elke kamer. Er zijn dan verschillende soorten dressoirs waaruit je kunt kiezen en wat betreft de uitstraling, de kleuren en de afmetingen heb je een groot aantal opties. Daarnaast zijn er verschillende type dressoirs waaruit je een keuze moet maken. Uiteraard is het de bedoeling dat jij het dressoir van hout uitkiest wat bij je inrichting past. De onderstaande informatie helpt je bij het maken van je afweging.

Verschillende soorten dressoirs hout

Een eerste keuze die je waarschijnlijk maakt is welk soort dressoir je aan wilt schaffen. En dan zijn er een aantal opties.

  • Een zwevend dressoir is tegen de muur bevestigd en staat niet op poten. Dit zorgt voor een moderner uiterlijk en het dressoir lijkt bijna gewichtsloos. Kies je voor deze optie, dan moet je wel weten dat de plaatsing permanent is en dat je het dressoir niet zomaar even verplaatst.
  • Met een open dressoir kun je je spullen tentoonstellen dus als je voorwerpen hebt die gezien mogen worden, is dit een goede optie. Met open dressoirs van hout laat je je mooie servies zien, stel je je boekencollectie ten toon of een paar mooie vazen. Uiteraard kun je ook kiezen voor een gedeeltelijk open dressoir, zodat je beide opties tot je beschikking hebt en ook spullen buiten het zicht kunt opbergen.
  • Kies je voor een design dressoir, dan mag het dressoir zelf juist gezien worden. Dit is een uitstekende optie als je een meubelstuk zoekt die in het oog mag springen en die een prominente aanwezigheid heeft in je huis.

Bekijk hier de houten dressoirs van Furnea

De uitstraling van je dressoir

Nadat je besloten hebt welk soort dressoir van hout je wilt aanschaffen, is het zaak om de uitstraling te kiezen die past bij je interieur. Zo zijn er vintage dressoirs die uitstekend passen in een authentieke en traditionele inrichting. Moderne dressoirs van hout zijn juist geschikt voor minimalistische en strakke interieurs. Klassieke dressoirs van hout zijn ideaal voor een romantische uitstraling en landelijke dressoirs van hout hebben juist een stoere en zware look.

Maatwerk of niet?

Bij kwalitatieve meubelwinkels laat je dressoirs van hout op maat maken. Dit is een duurdere optie, maar je weet zeker dat het meubelstuk past en dat deze exact voldoet aan je eisen. Misschien wil je een bepaalde hoogte die niet standaard wordt aangeboden of zoek je juist specifiek een laag, diep en/of lang dressoir. Met maatwerk is bijna alles mogelijk, maar daar is een prijskaartje aan verbonden. Denk dus goed na over de afmetingen en zorg dat er voldoende loopruimte is en dat het meubel niet te veel plaats inneemt in je kamer.

De kleur

Een laatste optie waaruit je moet kiezen tussen alle mogelijkheden die dressoirs van hout je bieden is de kleur. Momenteel zijn grijs, zwart en wit erg populaire kleuren, maar mogelijk wil je liever een gebeitst of gelakt hout, een pastelkleur of een matte krijtkleur. Nadat je al deze opties hebt overwogen is het tijd om uit alle dressoirs van hout die je worden aangeboden een keuze te maken. Met een schitterend meubelstuk in je hal, woonkamer, slaapkamer of badkamer is jouw inrichting compleet.