Waar onderhoud je tuinmeubelen van hout mee?

Waar onderhoud je tuinmeubelen van hout mee?

Wanneer je tuinmeubelen van hout hebt is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Wanneer je de tuinmeubelen van hout goed onderhoud kun je er vele jaren van genieten. Wanneer tuinmeubelen slecht onderhouden worden zullen ze uitdrogen. De houten tuinmeubelen kunnen zelfs barsten. Het is natuurlijk jammer. Zeker als je een redelijk bedrag geïnvesteerd hebt in de tuinmeubelen van hout. 

Eerst goed schoonmaken 

Natuurlijk is het ook belangrijk om de tuinmeubelen goed schoon te maken voordat je ze met olie gaat behandelen. Het heeft anders weinig zin. 

Olie gebruiken 

Het is slim om de tuinmeubelen direct te behandelen met olie. Het is goed om ze meerdere keren te voorzien van een behandeling met olie. Wanneer de eerste zomerse dagen komen en je de tuinmeubelen weer wilt gaan gebruiken is dit verstandig. Ook als je ze opruimt na een heerlijke zomer is het slim om ze in de olie te zetten. 

Continu met olie blijven behandelen

Wanneer je houten tuinmeubelen hebt is het belangrijk om ze continu met olie te blijven behandelen. Bij hardhouten meubelen is het belangrijk om olie te gebruiken wat speciaal voor hardhout gebruikt moet worden. Breng het gedurende het seizoen minimaal twee keer aan. Hierbij tellen we niet de olie beurten bij het eerste gebruik of het opbergen mee. Door ze goed in de olie te houden blijven ze goed beschermd. 

Teakhouten meubelen

Teakhouten meubelen moet je trouwens niet behandelen met olie. Het hout is al zeer rijk aan olie. De teakhouten meubelen krijgen gedurende de tijd een meer witte tint. Wat teakolie kan deze witte kleur weghalen. Wanneer je het één keer gaat behandelen is het belangrijk om hiermee door te blijven gaan. Anders zal de witte kleur weer naar voren komen bij de teakhouten meubelen.